smaken en vullingen

De basis van al mijn taarten is cake. Heerlijk zacht, smeuïg en daarnaast ook nog eens bijzonder smaakvol. Het proeven van deze cake heeft al bij veel bruidsparen voor verbaasde reacties gezorgd, in positieve zin uiteraard!
Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende smaken cake, te weten;

• vanille cake
• chocolade cake
• marble cake (combinatie van vanille en chocolade smaak)
• lemoncake
• poppy seed/lemon cake
• carrot cake
• red velvet cake

De taart zal royaal gevuld worden met een zachtige & luchtige creme waarvan jullie zelf de smaak mogen bepalen.
Om een exclusieve smaak aan de taart te kunnen geven kan er ook nog gekozen worden voor een toevoeging van vers fruit van 't seizoen, gehaald bij de lokale fruitteler.  Eventueel kan de vulling nog worden uitgebreid met een bijpassende confiture of een coulis van rood fruit. 

Als jullie houden van een ‘crunchy bite’ in de taart? Denk dan eens aan de toevoeging van granaatappel pitjes(aanrader!), stukjes chocolade, M&M, koekjes of stukjes caramel.

De bruidstaarten staan tijdens het decoreren geruime tijd buiten de koeling, hierdoor werk ik uitsluitend – en alleen- met vullingen die geschikt zijn om langere tijd buiten de koeling te kunnen.
Dit zorgt er tevens voor dat, totdat jullie de taart gaan aansnijden, deze als pronkstuk op tafel kan blijven staan.
Jullie kunnen kiezen uit een scala verschillende smaken crème, confituren, vers fruit en aanvullingen.
Staat jullie gewenste vulling niet in het onderstaande lijstje? Laat dit dan even weten, dan kan ik kijken of ik iets voor jullie kan betekenen.

vullingen

crème vullingen

  • Aardbei
  • Framboos
  • Passievrucht
  • Lemon
  • Sangria (geen alcohol)
  • Champagne
  • Mojito
  • Sinasappel
  •  Mango
  •  Spicey mango
  • Kaneel
  • Vlierbloesem
  • Lavendel
  • Hibiscus
  • Chocolate cookie dough
  • Witte chocolade
  • Brownie
  • Macaron
  • Donut
  • Vanille
  • Aple pie
  • Oreo

confituren

• Homemade coulis van verse frambozen, ongezoet
• Homemade coulis van verse aardbeien, ongezoet
• Homemade coulis van rood fruit, ongezoet
• Homemade salted caramel
• Homemade lemon curd
• Homemade orange curd
• Aardbei
• Framboos
• Bosvruchten
• Abrikoos
• Rozenbottel
• Bosbessen
• Kersen

Voor een crunchy bite kan je denken aan toevoeging van stukjes chocolade, koekjes, M&M's, stukjes caramel of granaatappel pitjes.

Afwerking van de taart,
Nadat de taart gevuld is kan begonnen worden aan de afwerking. Om een mooi glad oppervlakte te krijgen zal de taart worden gemaskeerd met ganache. Ganache is een mengsel van gesmolten chocolade en gekookte slagroom.
Als de ganachelaag helemaal glad om de taart heen zit komt daar overheen een heel dun laagje van hoogwaardige, níet zoete, fondant.
Heb liever marsepein, geef dit dan tijdig aan want dat heb ik niet op voorraad.

inspiratie

liefde

geniet van vandaag
van het leven
van elkaar

blijf liefhebben
en beminnen

het liefst
nog heel veel jaar

(by gewoon JIP)